És mégis figyelek rád... - VI.

2013. március 1.
Sziasztok! :)
Péntek lévén, meghoztam nektek a friss fejezetet. Először is, el kell mondanom, hogy köszönöm a kommentelőimnek, véleményezőimnek! :) Válaszoltam nektek az előző fejezet alatt.
Kisorsoltam a könyvjelzős játék nyertesét is, aki nem más, mint: Chi! :) Kérnék tőled egy postacímet a nilla@citromail.hu e-mailre! ;) Továbbra is fennáll a játék, tehát ezen a héten is érvényes, hogy a kommentelők között a jövő fejezet felkerülésekor sorsolok egy könyvjelzőt. Most egy darabig ezért lehet majd versenybe szállni, de sok meglepetést tervezek még nektek ;)
A fejezetről: ez még nem az "egy nap Joshsal" fedőnevű akció, de a következő már az lesz, ígérem. :D
Jó olvasást kívánok nektek, és köszönöm, hogy mellettem vagytok! <3
Nilla

VI.

Zene:
              "It's gotta be faster, faster, harder, harder, a better version of me.
                                       Gotta be crazy, sexy, louder, edgy, a bigger version of me..."


Pont fél tizenkettőre sikerült odaérnem a kis vendéglőhöz, ahová megbeszéltük a találkát Maxszel. Át kellett verekednem magam a fél városon, csoda, hogy nem késtem el. Amint beléptem az ajtón, Maxet kerestem a tekintetemmel, de nem találtam meg. Helyette Josh állt fel egy félreeső asztaltól, és levette a baseballsapkáját meg a napszemüvegét. Az jutott eszembe, hogy ezzel a lendülettel ki is fordulok az ajtón, de mégis elindultam felé, mert már meglátott.
– Helló, Macey! – Most is pontosan olyan volt, mint a múltkor. Vigyorgós, kedves, jó illatú. – Max az utolsó pillanatban kapott egy fontos hívást, nekem pedig csak este kell a forgatásra mennem. Itt tudunk beszélni, ez egy csendes hely.
Ez egy csendes hely? Úgy érti, ez egy csendes hely ahhoz, hogy senki ne hallhassa meg a sikolyomat, amikor leüt egy kerékkulccsal?
Miután leültem vele szembe, szinte azonnal megjelent a pincér, és kérte a rendelésünket. Josh türelmesen megvárta, míg választottam, addig ő még az étlapot sem nézte meg. Egy férfi, akit megtanítottak viselkedni.
Miután ketten maradtunk, azzal kezdte, hogy szörnyen sajnálja, amiért belecseppentem az ügybe. Ő fogalmazott így: belecseppentem az ügybe. Bár elméletileg eszem ágába sem jutott az ajkát nézni, miközben ezt mondta, mégis megtettem. Igazi jófiú rosszfiús vigyorral. Aztán, hogy megérti, ha nem akarok többet foglalkozni a dologgal, de mégis szeretné, ha össze tudnánk hozni, hogy egy nap elkísérjem a forgatásra – csakis kizárólag a sajtó miatt. Josh tényleg aggódott ezért. Komolyan. Engem totál hidegen hagyott, hogy ki mit gondol és érez, de az ő helyzete természetesen más volt. Igent mondtam, ennek ő láthatóan örült, aztán megbeszéltük, hogy valamikor jövő hét végére tesszük az időpontot. Utána elmeséltem, hogy rettenetesen szégyellem magam azért, mert engem kértek fel a „Josh nem Peeta” klub arcának. Nevetett rajta. Őszintén szórakoztatónak találta, majd azt felelte, hogy tudta, volt már dolga velük. Láttam, hogy kényes neki a téma, ezért nem beszéltünk többet róla. Tiszteletben tartottam az érzéseket, világ életemben ilyen voltam.
Miután megebédeltünk, és kedélyesen eltársalogtunk a rádiózás meg a filmezés előnyeiről és hátrányairól, elkérte a telefonszámom és megadta az övét. Azzal indokolta, hogy nem akarja állandóan Maxet zaklatni azzal, hogy esetleges időpontváltozások esetén hívogasson engem. Logikus volt. Minden, ami ma történt ezzel a fiúval kapcsolatban, logikus volt. Elszoktam már az ilyenektől, mert általában azt láttam, hogy vagy merő önzésből tettek meg az emberek dolgokat, vagy vágyból, érdekből. De ő logikából tette, és ennél többet nem is tudtam kiolvasni belőle. Valószínűleg, aki úgy áll a dolgokhoz, ahogyan ő, azzal így viselkedik. Tisztelet. Illemtudás. Sok emberből hiányzik!
A pillanat hevében, a beszélgetésünk során már a nyelvem hegyén volt néhány csipkelődő, viccesnek szánt megjegyzés a mi kis háborúnkról, de mindig sikerült visszafognom magam. Nem éreztem volna fairnek és odaillőnek ebben az esetben. Csakis azt adhatom vissza neki, amit tőle kapok – mindenkinek eszerint kellene élnie. Ő nem bántott engem? Én sem fogom.

Rissa kiterülve az ágyán olvasott egy könyvet, de nem láttam, hogy mi az, mert újságpapírba csomagolta. Általában ezt tette a könyvekkel, mert utálta, ha mások tudják, hogy mit olvas. Sose értettem ezt a szokását. Vagyis, ezt a szokását se. Úgyhogy most azt láttam, hogy a „vegyen egy kiló paradicsomot” hirdetésen röhög annyira. Nem szólt egy árva szót sem, csak feküdt, és folyamatosan nevetett. Hol hangosan, hol éppen csak kuncogott, mindenesetre tündéri volt. Azért vagyok hajlamos ilyen szavakat használni, mert már millió éve nem láttam őt ilyennek. Eszembe sem jutott megzavarni.
Egy darabig figyeltem, aztán előhúztam a Futótüzet a táskámból, Az éhezők viadala második részét. Nem bírtam ki, tegnap hazafele megvettem. Meg a harmadik részt is. Ellenzem azt a brutalitást, ami a könyveket jellemzi, mégis olvasom őket, és jónak gondolom. Elképesztő, mi? Fordul a kocka.
Lerúgtam a cipőmet, aztán megigazítottam a kanapén egy párnát, feltettem a lábam és kényelmesen hátradőlve olvasni kezdtem. Az első fejezeten már túl is jutottam, még tegnap, de nem akartam úgy járni, mint az első kötettel, ezért szándékosan legyűrtem magamban az olvasási vágyat.
Rissa röhögött, én szörnyülködtem, de ezen kívül csend volt, és most kivételesen nem bántam. Olvasáshoz pont passzolt. Lapoztam és lapoztam, nem figyeltem, hogy hányadik oldalon vagy fejezetnél járok, beszippantott a történet. Így eshetett meg, hogy nem vettem észre, amikor Rissa elhallgatott, és figyelni kezdett engem, ahogy korábban én őt.
– Mi az? – A mellkasomra tettem a könyvet, és kicsit megemelkedtem, hogy meg tudjam mozgatni a nyakamat. Egészen elgémberedett, minden könyvmoly ismerte ezt az érzést.
– Érdekes – nyugtázta kicsit később a nővérem.
– Nem értelek. – Általában soha nem értettem az ilyen kijelentéseit.
Ott ült, ártatlanul, de azért mindent tudóan nézett rám, és közben lassan ingatta a fejét. Meséltem már a különleges képességeiről, ugye? És arról is, hogy az ilyen megnyilvánulásaival az őrületbe tudott kergetni? Az a fajta ember voltam, aki szeretett mindig mindenről tudni, csakhogy ez Rissa mellett lehetetlennek tűnt.
– Ne már! Valamivel magyarázd meg. És ne nézz így rám!
Ugyanúgy nézett tovább, nem szólt semmit, de legalább nem ingatta a fejét. Ez is valami.
– Majd te is rájössz.
– Mire? Mikor? Miről beszélsz?
De többet nem mondott. Újra a kezébe vette a könyvet, és olvasott tovább. Néhány percig néztem még, további magyarázatra várva, de tudtam, hogy hiába teszem. Amit ő egyszer lezárt, azt én semmilyen módszerrel sem fogom tudni tovább folytatni. Amikor láttam, hogy újra elmosolyodott a könyve felett, én is visszafordultam az enyém felé.
Hat után indultam haza Rissától, ilyen is régen volt. Mindketten meglepően élveztük a közös olvasást, és megbeszéltük, hogy legközelebb is ezt fogjuk tenni. Egyszerre robbant fel bennünk a könyvek iránti szeretet, pont, mint amikor kicsik voltunk. Talán én el sem kezdek olvasni, ha nincs Rissa. Ő kezdte az egészet a Lessie-vel, meg a hasonló történetekkel, én pedig követni akartam a példáját, és bumm... Így lett a könyvmoly.
Amint hazaértem, rögtön nekiláttam a sütésnek: pizzát akartam vacsorázni. Tudom! Szörnyű dolog, de nem tudtam neki ellenállni. Amíg vártam, végignéztem az e-mail fiókjaimat és a közösségi oldalakat, a Facebookon semmi érdekes nem történt: anyám és Xavier írtak. Anya a szokásos kérdéseivel bombázott, és Xavier... Na, ő is a szokásos volt. Küldött néhány fényképet borzasztó szerelmes idézetekkel együtt, amire inkább nem is reagáltam. Aztán jött a Twitter... Ahol szinte semmi érdemleges nem történt. Gondoltam, használom már, ha van, ezért kiírtam, hogy jó napom volt – Rissával és a Futótűzzel. Az ebédet szándékosan nem említettem egyetlen szóval sem, Joshra sem utaltam, hülye is lettem volna! Pedig arra is gondoltam, amikor azt írtam: jó napom volt. Mert úgy volt kerek, ahogy eltelt, és Josh is a részese volt. Ez van!

Dolgoztam, olvastam, hárítottam Xavier szerelmes próbálkozásait, és Rissához jártam, ahol aztán együtt olvastunk. Néha kiírtam valami agyament baromságot a közösségi oldalakra, és ennyi. Körülbelül ennyiből álltak a napjaim, semmi különös. Mégis élveztem! Úgy éreztem, hogy (nagyjából), normális dolgokat művelek, nemcsak ülök és bámulok ki a fejemből, mint egy eszelős, vagy rockzenére lamentálok minden szabad percemben. Ettől függetlenül, egyedül voltam. Általában egyedül voltam, és utáltam. Jó dolog a függetlenség, egy bizonyos pontig. Aztán minden olyan rohadt nyomasztó lesz, amikor egy húzós nap után nem tudok szólni senkihez, vagy egy álmos reggelen senki nem főz nekem kávét. Ezek apróságok, de hiányoztak az életemből. Valami sosem volt kerek, teljes. És sajnos, ezt a hiányt a könyveim sem tudták pótolni. Rövidtávra megnyugvást hoztak, de nem élhetek örökké bennük! Mert egyszer minden könyvnek vége lesz.
Három nappal a közös ebédünk után Joshsal, épp, miután befejeztük a reggeli adást, és megbeszélésen voltunk bent Xavierrel, megcsörrent a telefonom. Ott volt köztünk az asztalon, és Xavier automatikusan lenézett a készülékre, majd amikor felismerte a nevet, a szemöldöke a homloka tetejéig szaladt. Ajaj!
– Ez... ezt fel kell vennem. – Azzal kivágtattam a helyiségből, de tudtam, hogy utánam bámult.
– Macey? Josh vagyok! – most is pont olyan vidám volt a hangja, mint a múltkor.
– Szia!
– Csak azért hívlak, hogy megkérdezzem, jó lenne-e neked a szombat? Akkor nem forgatok, így meg tudok neked mutatni mindent.
Josh most éppen egy vígjátékon dolgozott, ami egy fiatal srácokból álló együttesről szólt, akik járták az országot.
– Igen, a szombat jó lesz. Hol és mikor találkozzunk?
– Ha nem gond, érted mennék. Úgy egyszerűbb lenne.
– Rendben, diktálom a címet.
Hallottam, hogy miközben pötyög a telefonjába, közbe azért beszél hozzám, csak a gombok pittyegő hangzása miatt alig értettem.
– Akkor szombat reggel kilenckor ott leszek, oké?
– Az nem reggel – vigyorogtam.
– Persze, mert a te napod nem emberi időben kezdődik.
– Hű! De jó, hogy mondod! Akkor az a sok zöld figura nem is a munkatársam?
Josh jókedvűen felnevetett, én pedig csendesen kuncogtam. Jól elbeszélgettünk egymással. Aztán letettük, mert mindkettőnknek akadt dolga, én pedig visszatértem a többiekhez a megbeszélésre. Visszaültem Xavier mellé, de ő elhúzódott tőlem, rám sem nézett. Ajaj. Ezt utáltam – miért kellett ilyen dedósan viselkednie? Egy ártatlan telefonhívás miatt?
– Hé! – próbáltam megbeszélni vele a dolgot, de rám sem hederített. Idegesen húztam össze a szememet, magamban füstölögve a tényen, hogy Xavier megsértődött.

13 megjegyzés:

  1. Kedves Nilla!
    Eddig még nem írtam Neked, pedig az első perctől kezdve olvaslak; viszont ezen most változtatok!
    Szavakkal nem lehet leírni, mennyire imádom a történetet,komolyan, anyu mostanában sokszor mondogatja, hogy idegbajt fog kapni a folyamatos csacsogásomtól(így belegondolva tényleg nem beszélek semmi másról, csak és kizárólag a történetről), szóval csak kicsit lettem függő/kissé betegesen talán/. (:
    "Úgy érti, ez egy csendes hely ahhoz, hogy senki ne hallhassa meg a sikolyomat, amikor leüt egy kerékkulccsal?" Sajnálatos -számomra mindenképp- módon, fizika órán ültem, mikor olvastam, így csak csöppet néztek rám furán, mikor hangosan kacagni kezdtem, és kérdezgették, hogy minden rendben van-e velem/ az elmeállapotommal. De hát nekem már úgy is mindegy, eddig is azt hitték, hogy defektes vagyok, szóval már semmi nem segít. :D
    Én is szeretnék egy Rissához hasonló nővért; szörnyen imádom a jellemét!
    És,nos ez nem újdonság, Joshét is..
    Xavier meg... létezik, hogy én itt mindenkit imádok??
    Na jó, befejeztem a hülyeségeimet. :)
    Ez is egy borzasztó jó rész lett!

    xoxo Amelia!

    VálaszTörlés
  2. „Úgyhogy most azt láttam, hogy a „vegyen egy kiló paradicsomot” hirdetésen röhög annyira.” Én meg ezen kezdtem el röhögni. Bár nem rossz ötlet, lehet, hogy alkalmazni fogom :) Macey pedig tuti, hogy a Peeta-s részeknél mosolygott, akármennyire is szörnyülködött közben.
    Habár nem szeretem a túlzottan szerelmes pasikat – de Xaviert tényleg hagyd meg nekem! Mostanában úgyis úgy érzem, hogy mind rossz – pont egy Xavier kell nekem! :)

    Azt kell mondanom, hogy ez a fejezet rövid volt – bár lehet, hogy csak azért éreztem így, mert reménykedtem benne, hogy talán egy kicsit már belefolyunk a Josh-napba. Sebaj! Viszont kaptam|unk sok Xaviert ami kipótolta az űrt – és Rissa szokása lévén egy újabb kipróbálandó dolgot is „kaptam”.
    Amúgy jó volt, csak… Josh-nap vagy Xavier? xD

    Üdv:
    Libricica

    VálaszTörlés
  3. Nillus<3 Az történt, hogy nem tudom mit írni, mert rosszat nem tudok rá mondani, magamat pedig nem szeretném ismételni. Na ebből adódik, hogy fogalmam sincs, mit is írjak neked:/ Mondtam, hogy Kiatökömék csak egymással ebédelhetnek, és tessék:D Xaviertől még mindig ráz a hideg, legszívesebben őt verném fejbe egy kerékkulcsal. Hupika:$:D Keserédes ez a péntek, mert végre új fejezet, de megint egy hetet kell rá várni.. Szörnyű:D Izgtatottan várom a következőt. Puszi Nullás:DD <3

    VálaszTörlés
  4. Kedves Nilla!
    Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de én sajnálom Xavier-t. Hiszed vagy sem, valahogy nekem szimpatikusabb, mint a főszereplő férfiú. Kés forgott a szívemben, amikor az utolsó sorokat olvastam. Persze én örülök a két főszereplő örömének, de valahogy ez a kis mellékszereplő annyira hozzám nőtt ez idő alatt, hogy képtelenség nem sajnálni őt. Szegény pára, innen küldöm vigasztaló csóközönömet neki.
    Ahogyan ezt már megszokhattuk, a szöveg gördülékeny volt. Alig vettem észre, ahogyan pörögnek a szemem alatt, tényleg élvezhető volt olvasni. Eleinte azt hittem, hogy az első pár bekezdés csupán álom, hiszen elég felületesen volt leírva az a találkozó. A párbeszédek tekintetében a végére sokkal nagyobb hangsúlyt fektettél (ott nagyító alól láthattuk a cselekmény), s talán ezért érintett meg jobban Xavier reakciója, mint Josh állítólagos gavallér viselkedése. Úgy röppentünk el Josh felett, mintha egy egyszerű mellékszereplő lenne, és olyan részletes leírásra váltottunk Xavier esetében, mintha fajsúlyosabb karakterről volna szó. Nem tudom, értesz-e, remélem igen. /Jól tudom, hogy Josh szavait írtad le a párbeszédben, de ezzel is csak Xavier-t éreztük sértve, vagyis én mindenképpen./
    Nálad sosem tudom, mire számíthatok a következő fejezetben, ezért is várom annyira. Nem kérhetem, hogy siess vele, hiszen időponthoz van kötve. Tehát kívánom, hogy minél hamarabb (újra) péntek legyen!
    Csodás lett a fejezet, csak így tovább, Nilla!

    Ella Fisher

    VálaszTörlés
  5. Szia Nilla!

    Mostantól nem az iskolamentes napok előhírnökeként tekintek imádott péntekeimre, hanem kifejezett Xavier-napként.
    Mikor legörgettem és megláttam milyen rövidke, mintha valaki beletaposott volna a szívembe. De sebaj, kárpótolsz minket a heti frissítéssel. Különösen örültem, mikor Rissáról olvastam, mosolyt csal az arcomra a viselkedésében történő változás. Persze akár búskomor, akár jókedvű én szeretem őt. Remélem egyszer Xavier elszabadul a történetedből és megtalálhatom őt, hogy egy jó időre magamhoz láncolhassam. Szép kis ábránd... :) Valahogy, miközben olvastam, úgy tűnt, mintha kicsit belevitted volna az érzéseidet a történetbe. Lehet, hogy csak én gondolom így, viszont ahogy olvastam, éreztem a szereteted a karaktereid felé, bár Josh felé inkább a rajongást - vagy csupán a saját gondolataim köszöntek vissza rám. :)

    Őszintén remélem, a történet folyamán nem fogod "kínozni" Xaviert és találsz neki egy olasz párt. ;) Olyan aranyos srác, én mindenképp összeölelgetném.
    Nagyon várom már a következőt!

    VálaszTörlés
  6. Szia, Nilla!

    Hát... úgy olvastam volna még tovább! :)
    Kicsit csalódott vagyok, hogy ez nem a Josh-os nap lesz, de tudom, hogy triplán kárpótolni fogsz minket :D (vagy is reménykedem)
    Egyébként ismét élvezettel olvastam ezt a részt is.
    Az a gondolat kezdett megfogalmazódni bennem, hogy Rissa különös kijelentései TALÁN Josh-ra vonatkoznak. Legalábbis örülnék neki :D

    Most kicsit meghazudtolom önmagam...
    Tudom-tudom, múltkor negatívan írtam Xavierről, de naaa. Megsajnáltam szegényt, és picit együtt érzek vele. Biztos nagyon rosszul eshetett neki, mivel tényleg oda van Macey-ért. Remélem, azért megenyhül. :)

    Izgalommal várom a következő részt, és tuti lerágom mind a tíz körmöm addig :D

    Sok puszi, Lin. :))

    VálaszTörlés
  7. Sziia Nilla!
    Hú, először is én is olvastam volna még tovább. :D
    Most a Rissás rész kifejezetten tetszett, eddig azok nem lopták be magukat a szívem, de ez most változott. Nos az olvasás összehozza az embereket ez tény.!:D
    Xavier...Xavier... tiszta SzJG-s benyomásom lett attól, hogy a hívás miatt besértődött, tipikus Cortez. :D (nem tudom olvastad-e :) )
    Nagyon váom már a Josh day-t. :D
    xx Anna :)

    VálaszTörlés
  8. Szia, Nilla!
    Köszönöm szépen a nyereményt, pedig nem is azért írtam. :) A címem, illetve a kérdéseidre a választ küldöm mailben. ;)
    A fejezethez pedig: én azok táborát erősítem, akik nincsenek oda Xavierért. Kifejezetten nem kedvelem az olyan embereket, akik nem értenek a szóból. Josh viszont egyre szimpatikusabb. (Bevallom, se a film, se a könyv nem jutott el hozzám, de a színészt magát ismerem.)
    A Rissás jelenetek és azok, amelyek kifejezetten Macey gondolatait írják le, továbbra is a kedvenceim, illetve azok a részek tetszenek nagyon, ahol olyan dolgokat említesz, amiben magamra (is) ismerek, mint a könyvmolyok nyakfájása, stb.
    További szép estét kívánok, és köszönöm, hogy olvashatlak! :)
    Puszi

    VálaszTörlés
  9. Szia Nilla! :)
    újabb szipiszupi rész... nem is mondom, tudod, hogy tökéletes, és imádom! :)
    Viszont... Xaviert sajnálom. Mindig a szívemhez nőnek a hozzá hasonlóan végletekig hűséges, és - valljuk be - szerencsétlen karakterek :)
    a péntek pedig ezentúl triplán kedvenc napom lesz :)
    köszönöm, hogy írsz, köszönöm, hogy olvashatlak <3
    szép napokat, nicole

    VálaszTörlés
  10. Drága!
    Késve de megjöttem!:)
    Zseniális lett mint mindig!:)
    Rissa egyre szimptaikusabb, a karaktere zseniális!:) Kétszer is láttam a metrón olyan embert aki reklám újsággal csomagolta be könyvét,haha:)
    Várom a holnapot:)
    Flóraa. xx

    VálaszTörlés
  11. Kedves Nilla!

    Nagyon jó a történeted, nagyon tetszik! :)Eredeti és humoros. Már nagyon várom a folytatást. :)

    VálaszTörlés
  12. na jóóó nagyon nem bírom Xaviert, és ez most csak erősödött benem :D de egyszerűen jól is egyszerű -am nem az- de nagy szerű! :D

    VálaszTörlés
  13. Kedves Nilla!
    Remek volt!
    Rissa és az olvasás, Josh és az ebéd :) Tetszett.
    Olvasok tovább!
    Annus

    VálaszTörlés